Osteopathie Sterenberg

Ard Sterenberg, Osteopaat, Rijsenburgselaan 11 in Driebergen

Wat is osteopathie ?

Osteopathie is een behandelwijze die gebaseerd is op de anatomie en de fysiologie( hoe functioneert het menselijk lichaam en welke samenhangen zijn er tussen de verschillende systemen ) van de mens. Een osteopaat behandelt met behulp van manuele technieken en gaat daarbij zoveel mogelijk op zoek naar de oorzaak van klachten.

“ Leven is te herkennen aan bewegen van materie. Beweging is een fundamentele eigenschap van leven en van iedere structuur”.

De achterliggende gedachte in de Osteopathie is dat bewegingsverlies van een orgaansysteem, een orgaan of een structuur, kan leiden tot een verminderde werking( disfunctie)  waardoor uiteindelijk klachten kunnen ontstaan.                                                                    

Het doel van de osteopaat is deze disfunctie te vinden en te behandelen om een normaal functioneren weer mogelijk te maken. Zo’n disfunctie kan worden gevonden ter hoogte van de gewrichten, botten en spieren, in de buikholte met z’n spijsverteringsorganen buikvlies, in de borstkas met z’n longen. longvlies, hart en hartzakje  en ter hoogte van de schedel met z’n schedelnaden, hersenvliezen en hersenzenuwen.                                                                          

Een intensieve bestudering van de anatomie is dan ook een levensopgave voor de osteopaat !