Osteopathie Sterenberg

Ard Sterenberg, Osteopaat, Rijsenburgselaan 11 in Driebergen

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een behandelwijze die gebaseerd is op de anatomie en fysiologie( hoe functioneert de mens in systemen) van de mens. Een osteopaat behandelt met behulp van manuele technieken en gaat daarbij op zoek naar de oorzaak van klachten.

“ Leven is alleen te herkennen aan bewegen van materie. Beweging is een fundamentele eigenschap van leven en van iedere structuur”.

De achterliggende gedachte in de osteopathie is dat bewegingsverlies van een orgaan of orgaansysteem kan leiden tot een verminderde werking( disfunctie). Dit kan de hele mens in zijn functioneren beïnvloeden waardoor klachten ontstaan.                                                                     

Het doel van de osteopaat is deze disfunctie te vinden en te behandelen om een normaal functioneren weer mogelijk te maken. Zo’n disfunctie kan worden gevonden ter hoogte van de gewrichten, botten en spieren, in de buikholte met z’n spijsverteringsorganen buikvlies, in de borstkas met z’n longen. longvlies, hart en hartzakje  en ter hoogte van de schedel met z’n schedelnaden, hersenvliezen en hersenzenuwen.                                                                          

Een intensieve bestudering van de anatomie is dan ook een levensopgave voor de osteopaat !